A múlt hétvégén egy baráti horgászat során sikerült kifogni ezt a ponytot. Bár ez a halfajta leginkább rántva ízletes, most egy tepsis sült változattal próbálkoztam. A fűszerezése borsos, citromos jelleget kapott.
Citromborsos pontyszelet csőben sütve...
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 pontyszelet
- 1 csésze köles
- 1-2 evk sárgamustár
- citrombors
- színesbors
- rozmaring
- borsikafű
- só
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 szár zeller
- 10 dkg brokkoli
- fél fej vöröshagyma
- kis tejföl
Elkészítés: Az előkészített pontyszeleteket besózzuk, bekenjük mustárral, és megfűszerezzük citromborssal, színesborssal, rozmaringgal, kis borsikafűvel. Meglocsoljuk fél citrom levével. Egy hőálló tálba helyezzük, felöntjük egy kis vízzel, hozzátesszük a fokhagymákat és a fél vöröshagymát. 20 percre előmelegített sütőbe helyezzük kb. 180 C°-on. A kölest átmossuk, kétszeres, enyhén sós vízben megfőzzük (forrástól kb.10 perc). Amikor letelt a 20 perc, hozzáadjuk a feldarabolt zellert és brokkolit, valamint a citrom másik felével meglocsoljuk. További 20-30 percre visszatesszük a sütőbe. Tálalás előtt egy tálkában a levét egy kis tejföllel eldolgozhatjuk, valamint frissen facsarjunk hozzá még egy kis citromot is.
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!
Ital-, Koktél Receptek a Roy's Cocktail-tól!