A kuszkusz számomra olyan étel, amelyet csak izgalmas, illatozó fűszerekkel lehet elkészíteni. Minél pikánsabb, annál jobb.
Jellemzően az észak-afrikai országokban, mint nemzeti eledelt, az étkezések lezárásakor a desszert előtt szokták tálalni, úgymond a teljes megelégedettség jegyében.
Eredetileg nehéz munkával, házilag készítik belisztezett kemény búzadarából gyúrással, sodrással, megvizezve, megsózva, pici olajjal összedolgozva, gőzöléssel és morzsolással. A golyócskákat szitán szűrik át, osztályozzák méret szerint, szárítják a napon, aztán ízesítik, vidékenként változó módon. Régen az egészen puhára főtt húsból, zöldségből és kuszkuszból álló egytálételt kenyérhéjjal vagy kézzel ették, hagyományosan egy nagy tálból, közösen.
Gyömbéres kuszkusz...
A recept itt olvasható: Gyömbéres kuszkusz
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!
Ital-, Koktél Receptek a Roy's Cocktail-tól!