Mivel is indíthatnám jobban a reggelt, mint egy ilyen íz- és energiabombával? Olyan gyorsan készen van, mint egy rántotta, nem igényel több munkát, és előkészületet. Csavarjunk mellé egy friss narancslevelet, és indíthatjuk is a napunkat!
Ha van lehetőségünk használjunk minél több friss fűszernövényt. Az illatukkal csodásan csábítanak minden ínycsiklandozó falatra!
Parmezános sült ricotta...
Hozzávalók 2 személyre:
- 125 g ricotta
- 50 g zsírszegény túró
- 1 tojás
- 1 evk. liszt (ebben az esetben tönköly lisztet használtam)
- 2 dkg parmezán
- 3-4 csík füstölt házi sonka
- só
- bors
- friss bazsalikom
- friss metélőpetrezselyem
Elkészítés: A ricottát kikeverjük a túróval, a tojással és a liszttel. Hozzáreszeljük a parmezánt és beleszórjuk a felkockázott sonkát. Megfűszerezzük kis sóval, borssal, friss bazsalikommal és petrezselyemmel. Serpenyőben egy kis vajon lesütjük, és mint a rántottát kicsit darabosra törjük. (Lehet akár lepénykéket is sütni belőle.) Tálalásnál még szórjuk meg kis parmezánnal, és friss bazsalikommal. Ha szükséges tálalhatjuk pirítóssal, vagy frissen sült baguettel.