A babérlevél intenzív zamatát magába szívta a karaj, amelyre sült bacon koronát szórtam...
- sertéskaraj (4 szelet)
- só
- bors
- mustármag
- 4-6 babérlevél
- koriander
- tejszín
- mustár
- bacon
- bivalymozzarella
- spenótlevél
- burgonya
- hagyma
Elkészítés: A sózott, borsozott karaj szeleteket mindkét oldalán megsütöm serpenyőben kevés olajon. Utána áthelyezem egy tűzálló tálba és öntök alá egy kis vizet, majd hozzáadok babérlevelet, mustármagot, koriandert. Az előmelegített sütőben, a húst megforgatva párolom 180°C fokon kb. 20 percig, ameddig kellően puha nem lesz. Közben a krumplit megpucolom, felteszem főzni 1-2 babérlevéllel, sóval. A serpenyőben kevés olajon elkezdem elősütni a karikára vágott vöröshagymát, majd hozzáteszem a felkockázott, majdnem megfőtt krumplit és átforgatva kicsit tovább pirítom. Utána friss spenótlevéllel megszórom, de akár petrezselyemmel is lehet. A hús közben megpárolódott, kiveszem, a megmaradt húslét serpenyőbe átöntöm majd adok hozzá egy kis tejszínt és mustárt, megfelelő sűrűségűre keverem. Ha szükséges kóstolással utána fűszerezem. A bacon szeleteket felkockázom és serpenyőben lepirítom. Tálaláskor a mártást a húsra öntöm, amelyre egy szelet mozzarellát helyezek és pirított baconnel megszórom.