Amikor nincs ötletem hogyan készítsem el a húst, gyártok gyorsan bolondosan megfűszerezett fasírtgolyókat... Gyorsan be a sütőbe, olaj nélkül ropogósra sütöm.
- csirkemell (30 dkg darálva)
- só
- bors
- chili
- pirospaprika
- fokhagyma
- borsikafű
- tojás
- zabpehely
Krumpligombócok:
- 2-3 burgonya
- tej
- vaj
- metélőhagyma
- só
Elkészítés: A csirkemellet ledarálom, hozzáadom a fűszereket (ízlés szerint) és a tojást, valamint annyi aprított zabpelyhet, amennyit felvesz a gombócformáláshoz. Előmelegített sütőben sütőpapírral kibélelt tepsiben, lefedve kb. 40 percig sütöm, átforgatva 200°C fokon. A burgonyát megpucolom, fekockázom, sós vízben megfőzöm, utána kis vajjal, tejjel összetöröm. Én a habosabb állagú pürét szeretem. Hozzáadok friss aprított metélőhagymát. Friss zöldsalátát még tálalhatunk mellé. A krumpligombócokat fagyiskanállal készítettem.