A saslik készítését ajánlom azokra a napokra, amikor intenzív ízű, de gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételt szeretnénk tálalni.
Hozzávalók 2 személyre:
- 20 dkg csirkemell
- kurkuma (őrölt)
- gyömbér (1 cm-es gumó reszelve)
- só
- fél fej lilahagyma
- 4 karika padlizsán
- 2 fej paradicsom
- 2 db zellerszár
- 4 szelet bacon
- rizs
- olíva
Elkészítés: A csirkemelleket felkockázom, enyhén besózom. Kurkumás, gyömbéres, olívás pácban eltesszük pihenni. Addig felaprítjuk a zöldségeket és ugyanebben a pácba beleforgatjuk. Választunk egy tetszőleges sorrendet és fa pálcára felhúzzuk az összetevőket. A recept szerint 4 db pálca készül el. Előmelegített 180°C-on, kb. 15-20 percig sütjük, egyszer átforgatva. Közben, ha köretet szeretnénk hozzá, rizst tehetünk fel főzni, és mire megsül a saslik el is készül.