Az zúzát lássuk be, sokan nem kedvelik. A párom viszont igen szereti...
Többféle módon szoktam zúzából ételt készíteni neki, az egyik változat a brassói, amely igen egyszerű is.
Hozzávalók 2 személyre:
- 50 dkg zúza
- só
- bors
- majoranna
- petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
- pirospaprika
- 4 db burgonya
- olaj
- fél paradicsom
- fél paprika
Elkészítés: A zúzát megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós vízben kb. másfél óráig főzzük. Ez elég hosszadalmas, ezért eszerint tervezzünk. Közben a burgonyát megpucoljuk, hasábokra szeleteljük. Amikor kész a zúza, a serpenyőben kevés olajon megdinsztelt vöröshagymához és fokhagymához adjuk. Felöntjük vízzel, megszórjuk paprikával, majorannával, petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Hozzátesszük a paradicsomot és a paprikát, tovább főzzük. Ez idő alatt a sütőben kb. 200°C-on kevés olajjal kikent tepsiben megsütjük a hasábburgonyát. Összekeverve tálaljuk.