Mint már előzőekben ódákat zengtem erről a rétestésztáról, most nem tenném. Mivel maradt még a hűtőben, ezért a mai ebédhez ez adta az ihletet...
Hozzávalók 2-4 személyre:
- rétesztészta
- 25 dkg csirkemell
- só
- bors
- petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 dkg gomba
- 10 dkg cheddar sajt
- 1dl tejszín/tejföl
- 4 szelet bacon szalonna
Elkészítés: A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. A gombát megpucoljuk, felszeljük. A sütőt előmelegítjük. A csirkemellet vajon megpirítjuk 1 gerezd fokhagymával, hozzáadjuk a gombát és pároljuk. Levet enged, amihez hozzáöntünk 1 dl tejszínt, 6 dkg reszelt cheddar sajtot. Krémesre főzzük. Félretesszük, hagyjuk meghülni. A 4 szelet bacon szalonnát hirtelen mindkét oldalán megpirítjuk. Szintén félretesszük hülni. A rétestésztát késhegynyi vastagságúra nyújtjuk. A meghült bacont a tésztára helyezzük, reszelünk rá 2 dkg cheddar sajtot, majd egyenletesen rákanalazzuk a ragut. A tésztába becsavarjuk. A tetejét tojással megkenjük és az előmelegített 180-200°C-on 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg sül, készíthetünk hozzá egy kis mártást. Kis tejszínben felolvasztjuk a maradék 2 dkg cheddar sajtot, kis petrezselyemmel meghintjük és sűrűre keverjük. Kész a tészta és még melegen, átlósan felszeljük. Kb. 6-8 szelet lesz belőle.
Tálalás: Mivel nagyon laktató 1-2 db-ot ajánlok fejenként tálalni egy kis mártással diszítve.