Mivel én most kímélőbb ételeket eszem, ezért a currys csirkét salátával tálaltam, míg a páromnak a cicegés verziót választottam. Ajánlom azoknak, akik szintén visszafogottabban étkeznek, de mégis finomakat szeretnének enni.
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 szelet csirkemell
- só
- bors
- 3 evk. curryszósz (vagy currypor)
- rukkola
- saláta
- répa
- lilakáposzta
- főtt cékla
- 1 tk. szezámolaj
Elkészítés: A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, a curry szószban pácoljuk. A salátákat felaprítjuk és összekeverjük egymással. (A céklát, ha nincs főzött otthon, akkor számítani kell rá, hogy 2-3 óra főzést igényel. Lehet kapni is főzött, vákumos csomagolásban.) A serpenyőben szezámolajon a csirkemellek mindkét oldalát megsütjük, majd egy kicsit lefedve pároljuk. Tálalás: A salátára céklát szeletelünk, a húst mellé helyezzük, és egy kis curryszósszal megkenjük, lecsepegtetjük.