A tojást nagyon szeretem vacsorák elkészítésekor. Hasonlóan, mint a csirke vagy a tészta, sokféleképpen elkészíthető, így kevésbé unalmas a mindennapokra.
- 5 db tojás
- 1 dl tejszín
- 4 fej gomba
- só
- bors
- petrezselyem
- 5 db bacon
- 5 dkg túrókrém
- 1 marék spenótlevél
- 5 szelet fűszeres camembert
Elkészítés: A tojásokat összekeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, petrezselyemmel. A gombákat megpucoljuk, felszeleteljük. Négyzet alakú serpenyőt beolajozunk, felforrósítjuk. Beleöntjük a tojást, megszórjuk gombával, és lassú tűzön pár perc alatt készre sütjük. Amikor a teteje már nem folyik, egy sütőpapírra vagy vágódeszkára kicsúsztatjuk a serpenyőből. Felvágjuk kb. 3-4 cm-es csíkokra. A camembert sajtot egy-egy szeleten eloszlatjuk, ráhelyezzük a bacont és megkenjük a sóval, borssal, spenóttal fűszerezett túrókrémmel. Feltekerjük, és ha maradt túrókrém, mellé tálalhatjuk.