A nap folyamán bepácoltam egy kis csirkét mustárosan. Fogalmam sem volt még, hogy mit készítsek belőle, a vacsora része lesz-e. Valami nagyon gyorsat szerettem volna, amikor a körettel sem kell bajlódni. Így eset a választás erre a salátára...
Hozzávalók 2 személyre:
- 15 dkg csirkemell
- jó minőségű dijoni mustár
- tejszín
- só
- bors
- 1 evk. virágméz
- chili
- petrezselyem
- salátának való (rukkola, lila-, fehérkáposzta, répa, parika, paradicsom, jégsaláta...)
- 4 kocka réteslap
Elkészítés: A csirkemellet felkockázzuk, megsózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük (jó, ha több órát pácolódik, de legalább fél órát). Kevés olajon (szőlőmagolajat használok) megsütjük, a végén mézzel karamellizáljuk. Adunk hozzá egy kis tejszínt és még egy kis mustárt, hogy szószos legyen a hús, megszórjuk chilivel. Közben muffinformába belehelyezzük a réteslapokat, pár percre pirulni betesszük az előmelegített sütőbe 180°C-on. Kivesszük, beletöltjük a közben elkészült mustáros húst, salátával tálaljuk.