Könnyű egytálétel, amely sokféleképpen variálható...
Hozzávalók 2 személyre:
- 20 dkg csirkemell
- fél padlizsán
- fél cukkini
- fél fej vöröshagyma
- 2 db kápia paprika
- 4 fej paradicsom
- só
- bors
- borsikafű
- 10 dkg erdei gomba (10 gr szárított)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- 1 evk. fehér balzsamecet
Elkészítés: A padlizsánt és a cukkinit felkockázzuk, megsózzuk, engedje ki a levét. A paradicsomot, paprikát, gombákat is előkészítjük. A csirkemelleket szintén felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk. A fokhagymát, a vöröshagymát kevés olíván megdinszteljük, hozzáadjuk a csirkemell kockákat és lepirítjuk. A padlizsánról és cukkiniről lemossuk a sót és a kiengedett levét, majd hozzáadjuk az erdei gombával, paradicsommal és paprikával együtt a húshoz. Felöntjük a fehérborral (2 részre osztva) és borecettel, borsikafüvet szórunk rá, és összepárolunk mindent.