Imádom a kelkáposztát! Érdekes módon egy formában képtelen vagyok megenni, az pedig a főzelék. Lehet gyermekkori rossz élmény okozza. :) Most viszont pikánssá tettem vele az unalmas karajt.
- 4 db karaj szelet
- 2 levél kelkáposzta
- 4 csík cheddar sajt
- 2 szelet tarja
- 15 dkg erdei gomba
- tejszín
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés: Vastagabb szeleteket vágunk a karajból, majd középben bevágjuk, hogy tölteni lehessen (kb. 2 cm vastag). Besózzuk, borsozzuk, beletöltünk először káposztát, utána a cheddar sajtot, majd a tarját. Összezárjuk hústűvel. A serpenyőben evés olajon mindkét oldalát megsütjük, aláöntünk kis vizet (biztosan kell folyamatosan kicsit hozzáadni még) és páruljuk, amíg meg nem puhul. Közben a gombákat megpucoljuk, tisztítjuk, felraraboljuk, kevés olajon sóval, borssal, petrezselyemmel megpároljuk. Turmixgépben kevés levével és tejszínnel krémet készítünk belőle. Bármilyen körettel tálalhatjuk, ha igényeljük.