Kedvenc tengeri fogásaim a garnéla, a királyrák, a homár. Sajnos nem élünk olyan helyen, ahol mindennapos étkezéseink része lehet - valamint az ára miatt sem -, olykor mégis belecsempészhetjük egy napunkba.
- 20 dkg garnéla
- 1 evk. majonéz
- 1 evk. tejszín
- 5 dkg krémsajt
- só
- bors
- chili
- 1 tk. reszelt gyömbér
- bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. fehér balzsamecet
- 1 tk. fehérbor
- citrom
- 1 evk. reszelt parmezán
- fél baguette
- olíva
- oregáno
Elkészítés: A garnélát, ha kell megtisztítjuk. A serpenyőben kevés olíván a fokhagymákat megdinszteljük, hozzáadjuk a garnélákat, meglocsoljuk pici citromlével, megpirítjuk, és a fehérborral, a balzsamecettel felöntjük. Meghintjuk chilivel, gyömbérrel, bazsalikommal. Pár perc alatt kész is, vigyázzunk ne süssük túl. Aprítóba átmerjük, hozzáadjuk a majonézt, tejszínt, krémsajtot, parmezánt, pici sót és borsot. Összeaprítjuk, keverjük. Utána ízesítjuk, ha szükséges még egy kis chilivel és gyömbérrel. A baguette szeleteket megkenjük fokhagymával és bazsalikomos/oregános olíva olajon megpirítjuk. Rákenve, vagy mellé kistálkában tálaljuk.