Egy kiadós takarítás és kirándulás után, és valószínűleg szombat esti baráti összejövetel előtt valami könnyű, de mégis tartalmas vacsorára gondoltam. Az ebédhez is használt kecskesajtot ebbe is belecsempésztem.
- fél padlizsán
- fél cukkini
- 10 db csiperke gomba
- 2 fej paradicsom
- 10 dkg kecskesajt
- só
- bors
- zsálya
- bazsalikom
- oregánó
- chili
- rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
- olíva olaj
- koktélparadicsom
Elkészítés: A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, megsózzuk, félretesszük. A fokhagymát, a gombákat megpucoljuk, felszeleteljük, ahogyan a paradicsomokat is. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Egy tűzálló tálat olívával kikenünk. Közben lemossuk a sós lét a padlizsánokról és a cukkinikről. Befűszerezzük őket. Egy sor padlizsán, egy sor cukkini, rá a gomba, paradicsom, fokhagyma, fűszerezés. Kevés olívával meglocsoljuk. Teszünk közéjük kockára vágott kecskesajtot, úgy hogy a tetejére is maradjon. Megismételjük mégegyszer. Lefedjük fóliával, a sütőben 15 percig sütjük, majd levéve a fóliát, betakarjuk a tetejét kecskesajttal, félbevágott koktélparadicsommal, és visszatesszük a sütőbe pirulni (5-10 perc).