Érkezik hozzám délután Tündi barátnőm, akivel kertészkedős, koktélozós programot tervezünk. Mindenképpen szeretném meglepni valami finomsággal. Igazi csajos, édes és egyben sós ez a körtecsoda. Szerintem imádni fogja...
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 vagy 2 körte
- 2 dl vörösbor (édes)
- 2 evk. méz
- szegfűszeg
- szerecsendió
- szegfűbors
- 2 evk. kéksajt
- 2 dkg kecskesajt
- fél doboz habtejszín (kicsi)
- marék kesudió
Elkészítés: A körtéket megpucoljuk, félbevágjuk, kivágjuk a magját. A fűszeres, mézes vörösborban megpároljuk. Annyira legyen puha, amennyire szeretjük. Kivesszük és hagyjuk kihülni. Közben a kesudiót mozsárban megtörjük, kiveszzük a felét, és tovább morzsoljuk. A kéksajtot és a kecskesajtot összekeverjük a felvert tejszínhabbal, majd belekeverjük a apróra morzsolt kesudiót. A kihűlt körtékbe töltjük, megszórjuk a nagyobbra tört kesudiókkal. A vörösbort a méz által sziruposra főzzük tovább és mellé díszítésként tálalhatjuk. Már csak egy finom hűsítő koktél hiányzik mellőle...