A ma reggeli akcióm adta az ihletet, miszerint sikerült kiborítanom a szezámmagot a konyhapultra. Akkor még úgy gondoltam, hogy ez a nap így nem sok jót ígér. Elmondhatom, egész jól alakul, és még az ebéd is csodásra sikerült.
Hozzávalók 2 személyre:
- 20 dkg csirkemell
- 1 csésze rizs
- 2 marék szójabab
- 4 evk. szójaszósz
- 2 evk. fehér balzsamecet
- 1 gerezd fokhagyma
- sült csirke fűszersó
- 1 evk. méz
- 2 evk. szezámmag
Elkészítés: A csirkemelleket csíkokra vágjuk. Befűszerezzük a fűszersóval. Kikeverjük a pácot: szójaszósz, balzsamecet, fokhagyma. Egy fél órán át legalább pihentessük benne. Közben feltesszük a rizst főni. A szójababot is kb. 10 percen át forraljuk. Serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a csirkecsíkokat, hozzáadjuk a mézet, karamellizáljuk és megszórjuk szezámmaggal. Hozzátesszük a rizst és a babot, összekeverjük a serpenyőben. Készen van a tálaláshoz.