A tegnapi szezámmag-őrületem folytatódik! Néha egy-egy alapanyagot képes vagyok több fogáson keresztül használni, variálni, mert annyira megragad az íze.
Hozzávalók 2 személyre:
- 20 dkg csirkemell
- só
- bors
- 2 evk. szójaszósz
- 1 evk. balzsamecet
- 4 evk. méz
- 2 tk. cukor
- 2 evk. pirosarany
- 2 evk. ecet
- 1 csésze rizs
Elkészítés: A csirkemelleket felkockázzuk nagyobb darabokra. Besózzuk, borsozzuk. A páclében (balzsamecet, szójaszósz) pihentetjük legalább fél órán át. A mártás: 4 evk. mézet, 2 tk. cukrot (én nádcukrot használtam), 2 evk. ecetet, 2 evk. pirosranyat kikeverek szirup állagúra, addig ameddig a cukor feloldódik. Közben a rizst megfőztük. Serpenyőben kevés szezámolajon kisütjük a húskockákat. Beleforgatjuk a mártásba, majd a szezámmagba és tálalhatjuk. Én még megöntöztem a maradék mártással tálaláskor, de mártogatósnak is kitehetjük mellé.