Minden héten készítek egy húslevest. Egyrészt nagyon finom önmagában, valamint alaplének sűrűn felhasználom. Most viszont kigondoltam, hogy tészta és májgaluska helyett húsgombócot készítek hozzá. Bevallom ez az első alkalom. Valójában nem is tudtam hogyan készül... Fasírtból indultam ki, és gondoltam a medvehagyma igazán illeni fog hozzá. Isteni lett!
Hozzávalók 4 személyre (8-10 db gombóc):
- 20 dkg marha/sertés darált hús,
- 1 tojás,
- fél fej vöröhagyma,
- fél zsemle,
- tej,
- zsemlemorzsa,
- só,
- bors,
- chili,
- 5 szál medvehagyma
Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk és kevés vajon megdinszteljük. A zsemlét tejbe áztatjuk. A darált húst megsózzuk, borsozzuk, aprítógépbe kanalazzuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a tejbe áztatott zsemlét, és a tojást. Összedolgozzuk. Hozzáadunk chilit és aprított medvehagymát, valamint annyi zsemlemorzsát, hogy gombócokat tudjunk formázni. A levesből kimerünk egy másik fazékba és megfőzzük benne a gombócokat kb. 20 perc alatt. Ha kész levesbetétként tálaljuk.