Édes és sós.... Mint a csokis ropi! :) Imádom ezt a párosítást. Persze ezt is megbolondítottam medvehagymával, hűen a heti koncepcióhoz.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2-4 mini baguette
- 15 dkg csirkemáj
- 1 dl mandulalikőr
- 2 evk. méz
- 1 tk. aprított fahéj
- 3-5 szál medvehagyma
- fél zsemle
- tej, 2 evk. tejszín
- szerecsendió
- só
- bors
- 5 szem mandula
Elkészítés: A májakat megtisztítjuk, legalább fél órán át tejbe áztatjuk. Utána lecsepegtetjük a tejet és 2 evk. mézzel elkevert mandulalikőrben áztatjuk. Adunk hozzá fahéjat. 15 perc után serpenyőben vajon megpirítjuk, majd felöntjük a mézes mandulalikőrrel, amiben pihentettük. Megpároljuk. Közben egy fél zsemlét tejbe áztatunk. Aprítóba beletesszük a zsemlét, 2 evk. tejszínt, a májakat, megsózzuk, borsozzuk, kis szerecsendióval meghintjük, valamint medvehagymát teszünk hozzá. A mézes mandulás szirupban lepirítjuk a mandulaszemeket és ezt is hozzá tesszük az aprítóba. Összepürésítjük. Ha valami ízt hiányolunk még, utánafűszerezhetjük még. A baguetteket olíva olajon lepirítjuk, majd vastagon megkenjük a pástétommal.