Ezen a héten biztosan kímélő, vitaminban gazdag ételek kerülnek előtérbe a konyhámban, hiszen mindenkit kivégez a húsvéti lakmározás. :D Engem legalábbis igen. Ma újratöltöm a hűtőt sok-sok zöldséggel, elültetem a friss fűszernövényeket és új lendülettel, készülve a nyárra igyekszem megújulni. Remélem a lelkesedés mellett ötletekkel is tudok szolgálni.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db nagy répa
- fél fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- alaplé
- 1-2 dl paradicsomlé
- 3 evk. tejszín
- só
- bazsalikom
- pizza fűszerkeverék
- 1 db paradicsom
- kevés reszelt cheddar sajt
- olíva olaj
Elkészítés: A répákat megpucoljuk, felkarikázzuk és kevés olíva olajon a főzőedényben lepirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a hagymákat. Megfőzzük, de nem teljesen puhára. Öntünk az alapléhez 1 dl paradicsomlevet. Fűszerezzük sóval, fűszerkeverékkel, friss bazsalikomlevéllel. Közben előmelegített sütőben a karikára vágott paradicsomokat kevés olíván megsütjük. A répákat átszedjük a turmixgépbe, hozzáöntünk a levéből, adunk hozzá még 3 evk. tejszínt és 1 dl paradicsomlevet és összeturmixoljuk. Addig adunk hozzá a levéből, ameddig el nem érjük a kívánt krémességet. Szórunk még hozzá friss bazsalikomot. Tálalásnál belehelyezzük a levesbe a sült paradicsom szeleteket és megszórjuk cheddar sajttal.