Imádom a mediterrán fűszereket, illatokat, és ma csak magamnak főztem. Elő a padlizsánt, a cukkinit, a paradicsomot, na jó egy kis húst is, és készüljön a tortám!
Hozzávalók 2-4 személyre:
- 18 cm-es tortaforma (csatos), egy nagyobb padlizsán és cukkini fele
- 40 dkg vegyes darálthús
- 2 dl paradicsomszósz
- 1 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- vaj
- só
- oregánó
- bazsalikom
- kakukkfű
- lestyán
- 2 db tojás
- 1 evk. liszt
- 5 dkg sajt (ementáli és parmezán)
Elkészítés: A fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, befűszerezzük, lefedjük és főzzük. Hozzáöntünk 1 dl paradicsomszószt, utánafűszerezzük. Ha kész a hús, félretesszük hűlni. A padlizsán- és cukkiniszeleteket besózzuk, pihentetés után lemossuk a levét, majd sperpenyőben kevés olajon lepirítjuk. Egy tálban 2 db tojást felverünk, hozzáadunk 1 dl paradicsomszószt, 1 evk. lisztet, 3 dkg reszelt sajtot, majd a kihűlt húst is belekeverjük. A tortaformát kivajazzuk, aljára a padlizsán- és a cukkiniszeleteket tesszük egymásra, majd ráöntjük a szószt. Előmelegített sütőben 200C°-on 5 perc alatt megsütjük, megszilárdul a belseje. Kivesszük és paradicsomszeleteket teszünk rá. Visszatesszük pirulni még 3 percig, majd vastagon megszórjuk a maradék sajttal és újra visszatesszük pirulni még 2-3 percig. Kivéve szeleteket vágunk, megszórhatjuk még fűszerekkel. Ne hagyjuk meghülni, hogy a zöldség leve ne áztassa át.