Egy hónapja már, hogy kaptam egy zacskó diót, és most vettem észre, hogy szinte alig van már benne, mert mindig rájárok és elropogtatom. Készíteni szerettem volna valami finomságot belőle, de semmi olyat, amihez sok mindent kellene elővennem, és időigényes. Ilyenkor általában a habcsók szokott beugrani, de én nem szeretem, mert számomra túlságosan édes. Így sokkal könnyedebbet kreáltam, és nagyon finom lett.
Hozzávalók 15 darabhoz:
- 2 tojásfehérje
- 2 evk. porcukor (nádcukorból)
- csipet vanília
- 6 evk. darált dióbél
Elkészítés: A tojásfehérjéket felverjük, lassan adagolva a porcukrot és a vaníliát hozzá. Mikor kemény habbá felvertük nagyon óvatosan elkeverjük benne a diót (a diót krémesre daráljuk, szinte masszaként viselkedik), és kivajazott sütőlapra rákanalazunk tetszőleges formájú kupacokat, közepébe dióbelet tehetünk. Előmelegített sütőben 130C°-on kb. 20-30 percig szárítjuk. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni. Belül kicsit krémes, a dió olajossága miatt (olyan, mint a lekvár), viszont kívül ropogós.