Friss narancs illat járja körbe a házat... Igazi tavaszi finomság. A kertbe kiülünk egy citrusos koktéllal és falatozzuk a narancssziruppal megöntözött süteményt.
Hozzávalók 8 db kosárkához:
- 10 dkg kukoricaliszt
- 1 dkg vaj
- 2,5 dl tej,
- só
- narancshéj
- 2 narancs leve
- 125 g porcukor
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180C°-ra. A tejet felforraljuk, belekeverjük csomómentesen a kukoricalisztet, hozzákeverjük a vajat, picit megsózzuk és reszelünk bele narancshéjat. Kivajazott kosárkákba, muffinformákba kanalazzuk és 20-30 perc alatt megsütjük. A narancsok levét sziruposra főzzük a porcukorral. Tálaláskor a naracssziruppal megöntözzük.