A borókát leginkább vadhúsokhoz szoktam használni. Az az ízvilág, amit kihozunk általa semmihez sem hasonlítható, ezért vadhús hiányában is kreáltam egy finom tésztás ételt.
Bár őzhússal lenne az igazi...
- 20-30 dkg csirkemell
- 1-2 dl tejszín
- 2 marék papardelle tészta (de más is választható)
- só
- bors
- tárkony
- szemes borókabogyó
- fél fej vöröshagyma
- citromlé
Elkészítés: A csirkemelleket felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal megszórjuk. A tésztát 3-4 szem borókabogyóval a levében megfőzzük. Egy másik kis főzőedényben 8-10 borókabogyót a hagymával, kevés vízzel felforralok. Intenzív főzetet készítünk általa. A húst serpenyőben kevés olajon kisütjük, majd felöntjük a leszűrt főzettel. Hozzákeverjük a tejszínt és besűrítjük. Megszórjuk még kis tárkonnyal, kevés citromlével meglocsoljuk. A tésztával összekeverve tálaljuk.