Fanyar és csípős. Édes és savanyú. Minden egyszerre. Ezért szeretem a keleties konyhavilágot, mert lehetőséget ad erősen fűszerezni, új ízeket kreálni.
Hozzávalók 2 személyre:
- 6 db alsó vagy felső combfilé
- só
- fűszerkeverék (kurkuma, gyömbér, római kömény, koriander, cayenne bors)
- 3 db mandarin
- 2 ev méz
- 2 evk. víz
- chili
- 1 tk. ecet
- 1 csésze jázmin rizs
- szezám olaj
Elkészítés: A csirkecombokról a bőrét levágjuk, lefilézzük a csontról és csíkokra felvágjuk. Besózzuk és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A rizst másfélszeres, enyhén sós vízben megfőzzük. A csirkecsíkokat serpenyőben szezámolajon kisütjük. A mandarinokat megpucoljuk, gerezdekre szétszedjük, majd egy főzőedényben vízzel megfőzzük, szét is esik a gyümölcshús. Botmixerrel pürésítjük, majd mézzel sziruposra főzzük. Adunk hozzá chilit, ecetet. Hozzáadjuk a húshoz és összefőzzük. A rizst díszíthetjük darabokra vágott mandarinnal.