Avagy tócsni, lapcsánka, krumpliprósza... Gyorsan elkészíthető, sokféleképpen ízesíthető. Akár köretnek, akár önmagában, akár bundának fogyasztható. Én egy kis hazai-csabai kolbásszal bolondítottam meg. És nem akármilyen kolbásszal, hanem saját kézzel gyúrt, töltött, otthonom illatát őrző finomsággal.
Kolbászos cicege kapros tejföllel...
Hozzávalók 2 személyre:
- fél kg burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg kolbász
- 1 tojás, 3-4 evk
- liszt
- só
- bors
- 1 db tejföl (175g)
- kapor
- kevés reszelt sajt (2-5 dkg)
Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, lereszeljük. 2 gerezd fokhagymát nyomunk hozzá, sózzuk, borsozzuk és 1 tojást ütünk bele. Hozzákeverjük a lisztet, 3 evk. tejfölt, majd beledaraboljuk a kolbászt. Sajtot reszelhetünk a tésztához. Serpenyőben, olajban aranybarnára sütjük. A maradék tejfölbe darabolunk 2 gerezd fokhagymát, és tetszőleges mennyiségű kaprot szórunk hozzá. A cicegét a szósszal megkenve, vagy mellé tálalva kínálhatjuk.