Egy zacskó színesbors került a kezembe. Pikánsan erős, illatos. Igazi tavaszi-nyári fűszer. Kerti sütögetések alkalmával bármilyen hús gyorsan ízesíthető.
Hozzávalók 2 személyre:
- 40 dkg sertésszűz
- őrölt színesbors
- só
- szerecsendió
- fél répa
- 1 szár zeller
- 10 dkg túró
- olaj
Elkészítés: A húst egészben besózzuk. Serpenyőben minden oldalát lesütjük, kérgesítjük. Színesborsba hempergetjük és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. A répát és a zellert megtiszítjuk, felkockázzuk és megpároljuk. Kiveszünk 1-2 kanállal belőle, a többit a túróval, kis sóval, szerecsendióval, színesborrsal pépesítjük. A többi kockázott zöldséget hozzákeverjük a krémhez. A hús megsült, felszeleteljük ujjnyi vastágságúra és a túrókrémmel tálaljuk.