A reggel indítása fontos része a napunknak. Kezdjük lendülettel, tervekkel, szorgalmasan. Ehhez pedig szükséges egy kiadós, energikus reggeli. És ami még fontos: tápláló!
Zabpehely lepény habart tojással
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 tojás
- 1 dl zabpehely
- 1 dl tej
- diónyi vaj
- 1-2 evk. tejszín
- 1 evk. teljeskiörlésű liszt
- 1 evk. (lenmag/tökmag/napraforgómag)
- fél paradicsom
- maréknyi reszelt répa
- 1 evk. tejföl
- más fűszerekkel vadítható
Elkészítés: A zabpelyhet a tejbe beáztatjuk pár percre, amíg megszívja magát. Hozzáütünk 1 tojást és belekeverjük a liszttel és a magvakkal együtt. Forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán lesütjük. Vízgőz felett a vajat megolvasztjuk, 1 db tejszínnel felvert tojást hozzákeverünk és a hámozott, kockára vágott paradicsommal és a reszelt répával lágy állagúra keverjük. Adunk hozzá kevés sót, borsot, petrezselymet. Amikor kész én még egy kanál tejföllel lágyítottam. A lepényekre kenjük és tálalhatjuk.