A forró és a hideg isteni élményt nyújt. Bár valószínű nem a fogérzékenyknek. A fagyi nem csupán önmagában tud fenséges lenni, hanem egy másik édességgel megkoronázva is. Imádom az ellentét párokat az ízekben is. Édes és savanyú, édes és sós..
A fagyit pedig amúgy is olvadtan szeretem a legjobban!
Mandarin fagyi forró túrófelfújttal
Hozzávalók 2 személyre:
- 5 db mandarin
- 1 dl tejszín
- késhegynyi vanília
- 1 - 2 evk. mandarinos cukorszirup (facsart mandarin + 1-2 evk. porcukor)
- 10 dkg túró
- 1-2 evk. liszt
- 1 mk. sütőpor
- 1 tojás
- késhegynyi vanília
- mandarinhéj
- 1 evk. porcukor
Elkészítés: 4 db mandarint megpucolunk, gerezdekre szedjük. Turmixgépben pürésítjük a mandarin húsát. A tejszínt habbá verjük. A másik mandarin levét cukorral sziruposra főzzük. Kicsit hagyjuk meghülni. A gyümölcshúst a tejszínnel és a sziruppal összekeverjük, egy kis vaníliát szórunk bele. Egy tálba öntjük és betesszük a fagyasztóba. Fél óra múlva átkeverjük egyszer. Pár óra múlva kész.
A fagyit kivesszük a mélyhűtőből, krémesre olvadjon. A túrót a tojás sárgájával, a reszelt mandarinhéjjal, a sütőporos liszttel összekeverjük. A tojásfehérjét felverjük a porcukorral és hozzákeverjük a krémhez. Muffin formát kivajazzuk, belekanalazzuk a krémet 3/4-ig és előmelegített sütőben 180C°-on 10 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk a fagylalt mellé.