Ez is egy olyan étel, amelyet sokféleképpen variálhatunk ízlésünk szerint. Mivel ma egy könnyű ebédre vágytam, így az amúgy előételként is fogyasztható zöldséges, krémsajtos tekercsek mellett döntöttem. Gyorsan elkészülünk vele, hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.
Padlizsántekercs zöldséges-túrós krémsajttal...
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 db padlizsán
- 1 db TV paprika
- 4-5 szem olíva bogyó
- fél kalifornia paprika
- 1 db paradicsom
- 10 dkg túró
- 2 evk. fehér krémsajt (lehet fokhagymás is)
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítés: A padlizsánokat hosszában felszeleteljük, besózzuk és állni hagyjuk. Addig a többi zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk és az aprítóba tesszük a fokhagymával a túróval és a krémsajttal együtt. Megfűszerezzük és összedolgozzuk. A paradicsom egy kevés levet enged, de a krémsajttal könnyen összedolgozható lesz. A padlizsán szeletekről lemossuk a kiengedett sós levét, felitatjuk, és forró serpenyőben olajon kisütjük. Beletöltjük a krémet és feltekerjük. Ha meleg ételre vágyunk, akkor esetleg sajttal még megszórhatjuk és a sütőben megolvasztjuk.