Ha nincs kedvünk, energiánk hozzálátni valami bonyolultnak tűnő dologhoz, de mégis finomságot kívánunk, akkor könnyedén elővarázsolhatunk bármit ebből a húsból. Vékonyra szelve egy pikáns szendvicsbe, salátába, akár egy körettel tálalva.
Paprikába forgatott csirkemell...
Hozzávalók 2 személyre:
- 1-2 db egész csirkemell (20-30 dkg)
- só
- bármilyen fűszer, amelybe szívesen forgatnánk (színesbors, bazsalikom, metélőhagyma...)
- jelen esetben házi őrölt édes paprika
Elkészítés: Besózzuk a csirkemelleket. Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra. Hőálló tálba vizet engedünk, amelybe belehelyezzük a húsokat. Fóliával lefedjük. Kb. 30-40 perc alatt megpároljuk. Miután kivettük, még melegen egy tálka fűszerbe forgatjuk, hogy mindenhol érje. Ezután hagyjuk kihülni, majd számunka kedvező szeletekre vágjuk. Ha van szeletelőgépünk, érdemes finom 1-2 mm-es szeletekre vágni. Sokkal ízletesebb, mint bármilyen felvágott, amelyet a szendvicsünkbe tennénk. A hűtőben tárolhatjuk 1-2 napig, mint hidegsültet. Fantáziánk pedig ne szabjon határt az ízesítésére.