Maga egyszerűségében, mégis intenzív ízvilágával teljes élményt nyújt. Egyszerre köret és főétel.
Köményes csirkével töltött burgonya...
- 2-4 sütnivaló burgonya
- 15-20 dkg csirkemell
- őrölt kömény
- só
- bors
- chili
- krumpli fűszersó
- tejföl
- reszelt sajt
- olaj
Elkészítés: A burgonyákat megmossuk, levágjuk a tetejét, a közepét kikanalazzuk és fűszersóval bedörzsöljük. A csirkemelleket feldaraboljuk, sóval, borssal, köménnyel, chilivel és kevés tejföllel összedolgozzuk. Én aprítógépben szoktam. A sütőt előmelegítjük 180-200 C°-ra. A burgonyákat megtöltjük a hústöltelékkel és a sütőlap alját beolajozzuk. A kalapokat is mellé tesszük megsülni. Amikor már szinte kész, megszórjuk sajttal, megvárjuk még megsül rajta.