Nem is cicege, és nem is húspogácsa... de valójában mégis mindkettő. Cukkinit és egy kis pulykahúst bolondítottam meg petrezselyem pestoval. Gyerekeknek mártogatósnak vagy akár hamburgerbe. Mégis egy kis hús is, zöldség is, amit feldobhatunk nekik vicces szemekkel, szájakkal, vonzóbbá téve számukra is. :)
Cukkinis húspogácsa....
Hozzávalók 2 személyre (6 db):
- fél darab cukkini
- 15 dkg darálthús (pulyka)
- 5 evk. liszt
- 3 evk. tejföl
- 2 evk. petrezselyem pesto (saját készítésű)
- só
- bors
- 1 tojás
Pesto: Egy csokor petrezselymet, 1 marék pirított tökmagot, 2 evk. tökmagolajat, 1 evk. szezámolajat, 1 dl vizet, 1-2 gerezd fokhagymát, sót, borsot összeaprítunk, pépessé turmixolunk. Ez az én pesto receptem.
Elkészítés: A cukkinit megpucoljuk és lereszeljük. A darálthúst megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukkinit, a tojást, a lisztet, a tejfölt, a pestot és kikeverjük. Forró serpenyőben, olajban (nem kell sok) kanálnyi adagokat kisütünk. Kivesszük és leitatjuk a felesleges olajat róla. Fél kisdoboz tejfölt kikeverünk 1 kanál pestoval és azzal tálaljuk a húsospogácsákat.