Mi más, mint balatoni keszeg! Első lépés, hogy mi magunk fogjuk ki! Ez történt ugyanis az én hosszú hétvégémen. Egy jó kis csopaki pihenés a barátaink jóvoltából. Még mi lányok süttetjük magunkat a napon, a fiúk pecáznak. Igen jó kis fogással tértek haza, amit mi gyorsan ki is sütöttünk. Remélem süllő is horogra akad legközelebb! :)
Balatoni sült keszeg korianderes-paprikás ízesítéssel, cukkini salátával...
Hozzávalók 2 személyre:
- 2-4 db keszeg
- só
- liszt
- őrölt paprika
- cayenne bors
- őrölt koriander
- 4 csík szalonna
- olaj
- 1 db cukkini
- 2 evk. vörös balzsamecet
- 1 evk. almaecet
- 2 evk. mustár
- 1 evk. citromlé
Elkészítés: A frissen fogott keszegeket megpucoljuk, belsőségeket eltávolítjuk, beirdaljuk és besózzuk, majd félre tesszük. Addig a cukkiniket felcsíkozzuk, besózzuk, majd kis idővel átmossuk, kevés olajon kicsit lesütjük. Felöntjük vízzel és 1 evk. citromlével megpároljuk. Közben kikeverjük a páclevet (balzsamecet, almaecet, mustár), és hozzáadjuk a cukkini csíkokat. Betesszük a hűtőbe. A lisztethez 1/3-ad rész paprikát teszünk, majd megfűszerezzük cayenne borssal. A halakat beleforgatjuk, majd megszórjuk korianderrel és a belsejébe 1-1 csík szalonnát teszünk. Serpenyőben vagy grill serpenyőben olajon ropogósra sütjük, majd a cukkinisalátával tálaljuk.