Tenger gyümölcsei tésztaféleséget terveztem. Hogy lett ebből aztán ravioli, magam sem tudom, mindenesetre jó választás volt.
Hozzávalók 2 személyre:
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- pici só
- 1 szardella konzerv (persze friss szardellából lenne az igazi)
- petrezselyem pesto
- vaj
- só
- bors
- citromlé
- gomba
- rukkola
- 1 gerezd fokhagyma
- alaplé
Elkészítés: A lisztkupacba krátert formázunk, beleütjük a tojást, megsózzuk. A tojást lassan felverjük benne és folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Ha szükséges pár csepp vizet adunk hozzá. Legalább 5 percig gyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük. A gombákat megpároljuk. A szardella húsát összetörjük, egy kis citromlével és tk. vajjal elkeverjük. Adunk hozzá egy kanál petrezselyem pestot (házilag készítettem, a zöldséges húspogácsa receptél megtalálod). A tésztákat vékonyra nyújtjuk (tésztagéppel könnyebb), 2 csíkra vágjuk (kb. 6 lap), kis kupacokba teszünk rá a pástétomból. Vízzel megkenjük a tészta szélét és a másikat ráhelyezzük, összenyomkodjuk a töltelék körül. Levágjuk a 6 lapot. Persze készíthetjük úgy is, hogy 2x6 db négyzetet vágunk ki, és az egyikre tesszük a tölteléket a másikkal befedjük és összenyomjuk a széleit. Lobogó húsalaplében 15 perc alatt kifőzzük. Megmossuk a rukkolát. Megolvasztunk vajat apróravágott fokhagymával. Tálalásnál meglocsoljuk a vajjal, és rászórjuk a zöldségeket.
További megjelenés: Ötletkonyha.hu