A héten igyekszem minél több levendulás ételt készíteni. Bár szívem szerint egy báránycombot sütöttem volna, annak hiányában maradt a hűtőben talált csirkecomb. Legyen akkor provance fűszerezés, hamár levenduláról beszélünk. Elővettem a kis mozsaramat és csak úgy szóródtak bele a fűszerek. Nagyon pikánsra és illatosra sikerült.
Fűszeres csirkecomb levendulás polentával...
Hozzávalók 2 személyre:
- 2-4 db egész csirkecomb,
- 2 csík szalonna,
- só, f
- űszerkeverék (1 tk. színesbors, petrezselyem, kakukkfű, zsálya, bazsalikom, levendula / 1 mk. bors, szerencsendió, cayenne bors, pici szárított chilipaprika),
- 10 dkg kukoricadara,
- 3,5 dl húsalaplé,
- 1 mk. levendula,
- pici tej,
- parmezán
Elkészítés: A húsokat megmossuk, besózzuk. A mozsárban a fűszereket összedolgozzuk, a húsokat bedörzsöljük (bőre alatt, a bőrét is), majd a bőre alá egy darab szalonnát helyezünk. Hőálló tálba fektetjük, kevés vízzel felöntjük, fóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben kb. 180 C°-on 50 percig sütjük (egyszer megfordítjuk), majd levéve a fóliát, a bőrét még pirosra sütjük. A húsalaplevet felforraljuk és beleöntjük a kukoricadarát, kb. 5-6 percig kis hőfokon, kevergetve főzzük. Megsózzuk, borsozzuk, levendulával megszórjuk. Kivajazott formába öntjük, hagyjuk kihülni. Parmezánt reszelünk a tetejére, kevés tejjel felöntjük és 10-15 perc alatt megsütjük. Kis levendulát díszítésképpen még szórhatunk rá. (Egy brokkolis, rizses köretet is készítettem.)