Volt egy szűk fél órám, hogy egy ízletes és kiadós ebédet készítsek és akár elvihető formában is fogyasztható legyen. Ilyenkor szerintem tökéletes a házi tortilla zöldségesen, húsraguval.
Hozzávalók 2 személyre:
- 15 dkg liszt
- csipet só
- 2 evk. olaj
- 1 dl víz
- 1/4 csomag sütőpor
- 20 dkg csirkemell
- tárkony
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl paradicsomszósz
- bazsalikom
- oreganó
- zsálya
- bors
- saláta
- reszelt sajt
Elkészítés: A sütőporos, sós lisztet, az olajat, a vizet összedolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük. A csirkemelleket megsózzuk, borsozzuk, tárkonnyal megfűszerezzük és kisütjük. A paradicsomszószt felfőzzük aprított fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal, zsályával. Reszelünk bele kb. 2 dkg sajtot és tovább főzzük, amíg el nem olvad benne. A tésztát 4 felé szedjük, gombóccá formázzuk és kb. 15-20 cm átmérőjűre kinyújtjuk. Vaslapon, vagy öntöttvas serpenyőben olaj nélkül lesütjük mindkét oldalát. Még melegen megtöltjük salátával, szósszal, felcsíkozott hússal, sajttal. Összetekerjük és tálalhatjuk.
További megjelenés: Ötletkonyha.hu