Bár nem hízott volt a kacsa, hanem házi pecsenye, de abból is ínyenc fogások készülhetnek. A héten többféle kacsaételt készítek.
Narancsos-mézes kacsamell wokban sütve...
Hozzávalók 2 személyre:
- 20-30 dkg kacsamell
- 3 narancs
- 1-2 evk. méz
- só
- rómaikömény
- bors
- kevés fokhagyma (1/2-1 gerezd)
- fahéj
- koriander
- szegfűszeg
- paprika (akár california, többszínű)
- paradicsom
- gomba
- wok tészta
- kacsazsír
Elkészítés: A kacsamellet felkockázzuk, besózzuk. A wok serpenyőbe teszünk egy kis kacsazsírt és lepirítjuk a kacsamelleket. Hozzáöntünk 2-3 narancs levét és tovább pároljuk. Hozzáadunk 1-2 evk. mézet és karamellizáljuk. A zöldségeket közben megmostuk, felcsíkoztuk, felkockáztuk, és hozzáadjuk a majdnem kész húshoz. Megszórjuk a fűszerekkel és megpirítjuk. A kifőzött tésztát hozzákeverjük, és ha szükséges még kicsit utánafűszerezzük.
Az általam nevelgetett, elsőként leszedett paradicsomokat használtam fel hozzá. Nincs párja a saját kertben nevelt, napsütötte paradicsomnak.