Egyre több paradicsom érik a kertemben. Imádom! Az egyik kedvenc zöldségem... vagy gyümölcsöm. Ezt sosem tudtam eldönteni. Valaki ennek, valaki annak nevezi. A lényeg, hogy kihagyhatatlan. Sőt, én úgy járok rá csemegézni, mint más a csokira. :)
Majorannás csirkecomb mézes-balzsamos paradicsomsalátával...
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db egész csirkecomb
- só
- majoranna
- citrom
- 4 db újkrumpli
- 1 újhagyma
- 3 - 4 db paradicsom
- 1 -2 evk. méz
- 1- 2 evk. balzsamecet
- kacsazsír
Elkészítés: A csirkcombokat lefilézzük, felcsíkozzuk, besózzuk. Kis kacsazsíron lepirítjük, lefedve pároljuk, majd egy kis citromlével meglocsoljuk, majorannával megszórjuk. A burgonyát megmossuk, héjával együtt felkockázzuk és kacsazsíron megsütjük. Újhagymával megszórjuk. A paradicsomokat felkarikázzuk, kockázzuk és balzsamecettel elkevert mézbe beleforgatjuk. Tálalhatjuk is ezeket a friss és könnyű ízeket.
További megjelenés: Ötlekonyha.hu