Kaptam egy csomag friss zöldborsót. Zsenge, ropogós, édes... Egy végtelenül egyszerű és könnyű levest készítettem belőle. Semmi flanc, semmi extra fűszer, semmi különlegesség. Mert előfordul nálam is, amikor az a jó, ami megszokott.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 marék zöldborsó
- 1-2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- fél vöröshagyma
- 1 zellerszár
- kis darab karalábé
- 10-20 dkg csirkemell
- vaj
- só
- bors
- petrezselyem
- 1 rész alaplé
- 2 rész víz
- 1 dl tejszín
- 1 evk. liszt
Elkészítés: A csirkemellet felkockázzuk, besózzuk. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A húst kevés vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a répákat és kicsit tovább pirítjuk. Felöntjük a vízzel, majd az alaplevet is hozzáadjuk. Beletesszük a zellert és a karalábét. Mindent együtt puhára főzünk. Egy tálkában a lisztet csomómentesre keverjük kevés forró levessel, majd hozzáadjuk a tejszínt is. Hozzákeverjük a leveshez, és besűrítjük. Borsozzuk és petrezselymet szórunk hozzá.