Inkább a sós ízeket szeretem, mint az édeseket. Ha rétestésztáról van szó több alkalommal töltöm meg húsosan, fűszeres-túrósan, mint édes gyümölcsökkel, krémekkel. Most a szalonnára és a póréhagymára esett a választás, amelyet egy krémsajtos túrókrémmel kevertem ki.
Hozzávalók 2 személyre:
- 20 dkg túró
- 5 dkg szalonna
- egy póréhagyma
- 10 dkg fehér krémsajt
- bors
- petrezselyem
- réteslap
- vaj (olvasztott)
Elkészítés: A szalonnát és a karikára vágott póréhagymát serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk a túrót és a krémsajtot, megfűszerezzük, és összedolgozzuk. Hagyjuk kihülni. A réteslapokat (4 réteg) megvajazzuk és egymásra helyezzük. Két batyunak megfelelő részre osztjuk a krémet és a tésztával beborítjuk. A tetejét vajjal megkenjük. Előmelegített sütőben 180 C°-on megsütjük pár perc alatt.