Már nagyon vágytam egy olaszos ízvilágú levesre, de mégsem a megszokott ízekkel. A pestot miért csak tésztához és húsokhoz használhatnánk? Készíthetünk belőle egy finom krémlevest is. A többi hozzávaló pedig csak ékesíti ezt az ízkombinációt!
Pestós mandulaleves...
Hozzávalók 2 személyre:
- fél liter zöldség vagy húsalaplé
- 2-3 evk. pesto
- 5 dkg mandula
- kevés szeletelt mandula
- bazsalikom levél
- 1,5 dl tejszín
- 5 dkg parmezán
Elkészítés: A mandulát ledaráljuk, majd hozzákeverjük a pestohoz. A tejszínnel fellazítjuk és a meleg alapléhez keverjük. A parmezánt belereszeljük a levesbe krémesedni. A friss bazsalikomot felaprítjuk és beleszórjuk. Amikor kész, egy kis pirított mandulát vagy croutont tálalhatunk hozzá. Egyszerű, gyors és isteni!
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!