Végre péntek, itt a hétvége! Újra jóidőt jósolnak, még lesz lehetőségünk pikniket, sütögetést terveznünk. Szívjunk magunkba sok-sok D vitamint és raktározzuk el télire. :)
Már őszies ízvilággal, a kertben is megsüthető ropogós csirkeszárnnyal készültem.
Magvas, balzsamos csirkeszárnyak...
Hozzávalók 2 személyre:
- 6-8 db csirkeszárny
- 3 evk. balzsamecet
- 2 evk. méz
- 10 dkg magkeverék (dió, mandula, tökmag, napraforgó)
- 2 dkg parmezán
- vaj
- só
- őrölt chili
- párolni való zöldségek tetszés szerint
Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, comb részét leválasztjuk. A bőrét levágjuk és a húst feltoljuk a csonton. A balzsamecetet elkeverjük a mézzel és beleforgatjuk az aprított magokat, majd a reszelt parmezánt is hozzádjuk. Jól összedolgozzuk. A csirkehúst megsózzuk, olvasztott vajban megforgatjuk, majd a pasztát rányomkodjuk. Kint a kerti grillrácson, vagy 200 C°-ra előmelegített sütőben (rácson) 20 perc alatt ropogósra sütjük. Vajban megpároljuk a zöldségeket és a maradék magkeverékes pasztát hozzákeverjük.
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!