Friss és intenzív! Ezzel a csodaszép időjárással és ízvilággal tavasz érzést csempésztem a konyhába. Egy végtelenül egyszerű ételt is feldobhatunk vele.
Metélőhagymás húsgombócok kumpliágyon...
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg darált hús (tetszőleges)
- fél zsemle
- kis tej
- só
- bors
- majoranna
- metélőhagyma
- 1 tojás
- magkeverék darálva (zabpehely, búzaszem,
- kevés szárított paradicsom
- 6 db burgonya
- kis vaj
Elkészítés: A darált húst megsózzuk, befűszerezzük (bors, majoranna, metélőhagyma), hozzáadjuk a tojást és a tejbe áztatott zsemlét. Jól összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a darált magkeveréket és az apróra vágott, szárított paradicsomot. Gombócokat formázunk és 180 C°°- ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30 perc alatt kisütjük. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Pürét készítünk egy kis vajjal és tejjel kikeverve, majd megfűszerezzük metélőhagymával. Találáskor fagyi adagolóval gombócokat formázunk és egy-egy húsgombócot helyezünk rá.
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!