Napok óta fájdalmas torokgyulladásom van. Semmi hangom (amin lehet a környezetem egy cseppet sem bánkódik), valamint alig tudok nyelni is. Idén ősszel valahogy engem is elkapnak a vírusok. Ilyenkor szoktam készíteni egy erős vitaminbombát, amit könnyen meg is tudok enni. Ahogy kanalazom a finom levest érzem, amint egészséges energiával töltődik a testem.
Paradicsomos répakrémleves, fokhagymás spenóttal...
Hozzávalók 2 személyre:
- 2-3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1-2 dl házi paradicsomlé
- 2-3 dl zöldségalaplé
- só
- bors
- 1 fél fej vöröshagyma
- kevés olaj vagy vaj
- 2 marék spenótlevél
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 tk. aprított bazsalikom
Elkészítés: A répákat megpucoljuk, felkarikázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a vöröhagymát és a fokhagymát. Kicsit később hozzáöntjük a paradicsomlevet és megfőzzük a répákat, de semmiképp ne főzzük szét. A spenótot kevés vajon apróra vágott fokhagymával kicsit megfonnyasztjuk. A répákat a hagyma nélkül átszedjük egy turmixgépbe. A levét úgy adagoljuk hozzá, hogy elérjük a kívánt krémességet, állagot. Megfűszerezzük egy kis borssal, sóval és bazsalikommal. Tálalásnál pedig hozzáadjuk a spenótot, amivel egyben díszítjük is a krémlevesünket.
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!