Elteltek az ünnepek, mindenki tele van, és sajnálkozik mennyi mindent ,,kellett" megennie. De ez így van rendjén. Azért ne bánjuk azt a sok-sok finomságot, amellyel kényeztettük a gyomrunkat. :) Ha kezdődik egy új év sokan fogadalmakba bocsátkoznak. Egy részük biztos be is tudja tartani, de én inkább az arany középutat választom. Azaz próbáljunk egészségesen, lelkiismeretesen élni, szükségleteinket kielégítve, de nem lemondva mindenről. Mértékletesség, változatosság és az odafigyelés sokat lendíthet az akaraterőnkön is. Remélem mindenki lelkesen, megújultan, bizakodva áll neki. Bízzunk benne, hogy valóban csupa jót ígér ez az év!
A recept, amelyet készítettem végtelen egyszerű és gyors. Az alapanyagaival a nővérkém lepett meg karácsonyi ajándékként.
Azték zsálya-magos csirkecsíkok, sáfrányos szeklicés jázminrizzsel....
Hozzávalók 2 személyre:
- 30 dkg csirkemell
- 1 csésze járzmin rizs
- 1 tk. pálmaolaj
- 1 tk. sáfrányos szeklice
- 6-8 db aszalt szilva
- só
- bors
- 1 tk. azták zsálya mag (érdemes olvasni róla, igen kiváló tápanyagforrás)
Elkészítés: A rizst kevés pálmaolajon megpirítjuk, majd másfélszeres, sáfrányos szeklicés vízben megpároljuk. (Aki sózni akarja, megteheti, én nem igénylem ennél a rizsnél.) A csirkemelleket felcsíkozzuk, enyhén megsózzuk, és borsozzuk. Kevés pálmaolajon lepirítjuk, majd kis vizet hozzáadva pároljuk. Félidőnél hozzáadjuk a darabolt aszalt szilvát. Amikor elfőtte a levét, és megpárolódott a hús, megszórjuk azték zsálya maggal. Egyszerűen a rizs mellé tálalhatjuk.
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!
Ital-, Koktél Receptek a Roy's Cocktail-tól!