Ma mindig máshol jár az eszem, mint ahol kellene. Egyszerűen nem tudok koncentrálni a feladataimra. Amikor úgy érezzük magunkat, hogy a fellegekben járunk és ,,magabiztos vagyok, vagy mégsem" érzések kerítenek hatalmukba. Amikor minden mást csinálnék, mint amit éppen kellene. Ilyenkor készítek valami olyat, ami nem jelent kihívást, mert még katasztrófába torkollna, de mégis kényeztethetem magam vele. Egyszerű és a párom - aki amúgy nem igen eszik halat - is szívesen fogyasztja. Így esetleg ajánlom olyan gyermekeknek is, akikkel még nem tudtuk megszerettetni a halat.
Tengeri halfilé levelestészta ágyon...
Hozzávalók 2 személyre:
- 2-4 szelet tengeri halfilé
- leveles tészta
- 1 db újhagyma
- 1 darab TV paprika
- 1 db kalifornia paprika
- 2 db tojás
- 5 dkg ementáli sajt
- só
- kapor
- citrom
Elkészítés: A levelestésztát kinyújtjuk és kétfelé osztjuk. A téglalapforma minden szélét felhajtjuk, mintha egy lapos kosár lenne. A tojást felverjük, hozzákeverjük a sajtot, a kaprot, valamint picit megsózzuk. A paprikákat apró kockára vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A halszeleteket felcsíkozzuk, és kis citrommal meglocsoljuk. A levelestésztára ráöntjük a tojásos krémet, rászórjuk a zöldségeket, majd a leitatott halszeleteket. Enyhén meghintjük sóval és még egy kis kaporral. A 200 C°-ra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Ha szeretnénk szórhatunk rá még sajtot.
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!
Ital-, Koktél Receptek a Roy's Cocktail-tól!