Homár fűszervajjal, olívás, zellerpürés lumaconi giganti, brokkolival és ceruzababbal...
- homár (1db/fő)
- zeller
- hagyma oliva
- lumaconi giganti tészta (2-3 db/fő)
- brokkoli
- ceruzabab (de bámilyen zöldség és köret ízlés szerint)
- 10 dkg vaj
- bazsalikom
- petrezselyem
- 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés: Ha fagyasztott a homár, kiengedem és pár perc alatt megfőzőm sós vízben. A vajat összekeverem sóval, borssal, reszelt fokhagymával, bazsalikommal és kis petrezselyemmel. Fóliában elteszem a hűtőbe, vagy fagyasztóba dermedni. A zellerszárakat felaprítom és kevés hagymával megfőzőm. Botmixerrel vagy turmixgépben a hagymától megszabadított zellert pürésítem kevés olívával, fokhagymával. Tálalás: a homárt egészben, vagy kifilézve fűszervajjal, a tésztát pedig a zellerpürével meglocsolom. Tehetünk mellé köretként még egyéb zöldségeket ízlés szerint.