Brokkoli krémleves...
- 25 dkg brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- alaplé (húsleves, zöldségleves)
- joghurt/tejszín
- só
- bors
- fokhagyma
- szerecsendió
Feltét:
- pirított tökmag/mandula/kenyérkockák
Elkészítés: A törzséről leválasztott brokkoli fejeket 1 fej vöröshagymával az alaplével feltesszük főzni. Csak addig szoktam, ameddig kicsit megpuhul, nem főzőm teljesen puhára. Utána kiveszem a hagymát, és a turmixgépbe beleszedem a brokkolit, reszelek bele 1 gerezd fokhagymát. Adok hozzá az alapléből, a joghurtból/tejszínből sűrűség és ízlés szerint, majd fűszerezem sóval, borssal, és meghintem egy kis szerecsendióval. Pirított magokkal tálalom.
Krumplikrémleves sajttal, sült baconnel...
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db burgonya
- fél fej vöröshagyma
- hús/zölség alaplé
- babérlevél
- só
- bors
- tej
- tejföl/joghurt/tejszín
- vaj
Feltét:
- pirított bacon, parmezán
Elkészítés: A kockára vágott burgonyát a kevés olajon megdinsztelt hagymához teszem és 2-5 percig átforgatva picit pirítom. Utána hozzáteszem az alapléhez és megfőzöm sóval és babérlevéllel fűszerezve. Miután megfőtt kiszedem belőle a babérlevelet, a krumplit átszedem a turmixgépbe. Hozzáadok vajat, borsot, egy pici tejet, krémességéhez pedig tejfölt/joghurtot/tejszínt (ízlés válogatja) és annyi alaplevet, amellyel a megfelelő álagot elérhetjük. Tálaláskor pirított baconnal és kis parmezánnal megszórjuk.
Zellerkrémleves...
Hozzávalók 2 személyre:
- zellerszár (3db)
- zellergumó (fél fej)
- hús/zöldség alaplé
- fél fej vöröshagyma
- só
- bors
- joghurt
- szerecsendió
Feltét:
- pirított magok, kenyérkockák
Elkészítése: A felaprított zellert alaplében a hagymával megfőzöm. Azután turmixgépbe átszedem a hagymát kivéve. Hozzáadok az alapléből és a joughurtból kellő krémesség eléréséi. Fűszerezem még, ha kell borssal és meghintem szerecsendióval. Tálaljuk pirított magokkal.